Splošne informacije o varstvu podatkov

različica: 2019-V1.1 od 26.06.2019. junija XNUMX

Zaščita vaših osebnih podatkov je za nas zelo pomembna. Vaše podatke zato obdelujemo izključno na podlagi zakonskih določb (GDPR, TKG 2003). V teh informacijah o varstvu podatkov vas na našem spletnem mestu obveščamo o najpomembnejših vidikih obdelave podatkov.

  1. Kontaktiraj nas

Če nas kontaktirate z uporabo obrazca na spletnem mestu ali po elektronski pošti, bomo podatke, ki jih posredujemo, shranili šest mesecev za obdelavo zahteve in v primeru nadaljnjih vprašanj. Teh podatkov ne posredujemo brez vašega soglasja.

  1. Piškotki

Naše spletno mesto uporablja tako imenovane piškotke. To so majhne besedilne datoteke, ki se s pomočjo brskalnika shranijo v vašo napravo. Ne delajo škode.

Piškotke uporabljamo, da je naša ponudba uporabniku prijazna. Nekateri piškotki ostanejo shranjeni v vaši napravi, dokler jih ne izbrišete. Omogočajo nam prepoznavanje vašega brskalnika ob naslednjem obisku.

Obstajajo tri kategorije piškotkov:

  • nujno potrebni piškotki za zagotavljanje osnovnih funkcij spletnega mesta
  • funkcionalni piškotki, ki zagotavljajo delovanje spletnega mesta
  • ciljni piškotki za izboljšanje uporabniške izkušnje.

Statistična ocena (sledenje)

Naslednji ciljno usmerjeni piškotki se uporabljajo za statistično oceno uporabe našega spletnega mesta.

Google Analytics

Na podlagi vašega soglasja v skladu s členom 6 (1) (a), člen 7 GDPR uporabljamo storitev Google Analytics, storitev spletne analize, ki jo ponuja Google LLC (»Google«). Google uporablja piškotke.

Google je certificiran v skladu s sporazumom o zaščiti zasebnosti, ki zagotavlja jamstvo za skladnost z evropsko zakonodajo o varstvu podatkov (https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt000000001L5AAI&status=Active).

Svojo privolitev lahko kadar koli prekličete v razdelku "Nastavitve piškotkov".

IP anonimizacije

Vaš naslov IP je posnet, vendar psevdonimiziran takoj (npr. Z brisanjem zadnjih 8 bitov). To pomeni, da je možna le groba lokalizacija.

Piškotki družabnih omrežij

Privzeto ne nastavljamo piškotkov za družabne medije in ne prenašamo nobenih podatkov v družabna omrežja. Zabeleži le aktivni proces v storitvi družbenih medijev (»deljenje«, »tvit« itd.).

Funkcionalne omejitve brez piškotkov

Če tega ne želite, lahko svoj brskalnik nastavite tako, da vas bo obveščal o nastavitvi piškotkov in da to dovolite le v posameznih primerih.

Deaktiviranje piškotkov lahko omeji delovanje našega spletnega mesta.

Piškotke, ki so že na vašem računalniku, lahko kadar koli izbrišete. Postopek za to se razlikuje glede na brskalnik, glejte navodila brskalnika (pod "Pomoč" v meniju brskalnika)!

3. Trajanje brisanja in shranjevanja podatkov

Odgovorna oseba obdeluje osebne podatke zadevne osebe do trenutka, ko je za odgovorno osebo gotovo, da v prihodnosti z zadevno osebo ne bo vzpostavljen noben nadaljnji stik ali poslovni odnos. Za odgovorno osebo je ta trenutek običajno tri leta po zadnjem stiku z zadevno osebo, vendar v vsakem primeru šele po izteku zakonskih zahtev o hrambi.

V skladu s členom 132 (1) BAO je treba podatke v zvezi z računovodskimi izkazi hraniti sedem let.

Osebni podatki bodo izbrisani dva meseca po izteku tega obdobja.

4. Prenos osebnih podatkov in podatkovnih kategorij

Osebne podatke razkrijemo tretjim osebam v okviru obdelave podatkov samo na podlagi zakonitega dovoljenja iz 6. člena GDPR (npr. Na podlagi 6. člena b GDPR, če je treba obdelati postopek rezervacije ali na podlagi našega legitimnega interesa v skladu s členom 6 lit f f GDPR za spletne gostitelje ali spletne oblikovalce). Če tretjim osebam naročimo obdelavo podatkov, se to opravi izključno na podlagi dogovora o obdelovalcu na podlagi 28. člena GDPR, ki zagotavlja, da naši obdelovalci vaše podatke obdelujejo v skladu s predpisi o varstvu podatkov.

To še posebej velja za naslednje procesorje

  • Spletna agencija: b83 - Strateško spletno trženje, promenada Perndannder 14, 4822 Bad Goisern / Avstrija
  • Gostitelji / člani našega turističnega združenja:
    Glede na zahtevo ali rezervacijo se našim družbam članom (gostitelji ali drugi ponudniki turističnih storitev) posredujejo le tisti osebni podatki, ki so potrebni za izpolnitev želene storitve.

Samo ustrezni kontaktni podatki (ime, naslov, telefonska številka in e-pošta) bodo posredovani za ustrezno, ciljno in načrtno izvedbo pogodbe in pravilno poslovno dejavnost.

5. Vaše pravice

Načeloma imate pravico do informacij, popravkov, izbrisov, omejitev, prenosljivosti podatkov, preklica in ugovora. Če menite, da obdelava vaših podatkov krši zakon o varstvu podatkov ali so bili vaši zahtevki za varstvo podatkov kršeni na kakršen koli drug način, se lahko pritožite nadzornemu organu. V Avstriji je to organ za varstvo podatkov.

6. Do nas lahko pridete preko teh kontaktnih podatkov:

Tourismusverband Eugendorf | Salzburger Strasse 7
+43 (0) 6225 8424 | info@eugendorf.com

7. Pooblaščenec za varstvo podatkov:

Da bi izpolnili vse zahteve novega DSG, smo imenovali zunanjo uradno osebo za varstvo podatkov.

Thomas Mayer
RTM Business IT GmbH
Arnsdorf 2
5112 Lamprechtshausen
Pošta: datenschutz@eugendorf.com

Pomaknite se na vrh